Menu Zavřeno
Rokycansko - Favicon

Kdo jsme

Destinační společnost Rokycansko, z.s. byla založena Plzeňským krajem ve spolupráci s osmi největšími obcemi v regionu dvěmi největšími muzei.  Naším cílem je podpořit rozvoj a propagaci této malebné oblasti, která se rozprostírá od Berounky po Brdy, a nabízí bohatství přírodních krás, historických památek a kulturního dědictví. Region zahrnuje obce Rokycany, Zbiroh, Mýto, Strašice, Radnice, Břasy, Mirošov a Městys Liblín a Zvíkovec, Hrádek.  Každá z těchto obcí přispívá svým jedinečným kouzlem a historií k celkovému bohatství Rokycanska.

Součástí jsou také významná muzea, jako je Muzeum Atom, které se zaměřuje na historii jaderné energetiky, a Muzeum na demarkační linii, které se věnuje tématice 1. a 2. světové války. Tato muzea nabízejí návštěvníkům cenné informace o důležitých historických událostech, které formovaly náš kraj.

Naším mottem je: “Od Berounky po Brdy.”  Toto motto vystihuje naše úsilí o propojení přírodních krás, historie a kultury, které dělá Rokycansko atraktivním pro turisty a příjemným místem pro život místních obyvatel.

Usilujeme o ochranu místních tradic, podporu místního podnikání a péči o přírodní dědictví, abychom zajistili, že Rokycansko zůstane nejen krásným místem k návštěvě, ale také hrdým domovem pro všechny, kteří ho mají rádi. Společně budujeme budoucnost, ve které se region stane ještě přitažlivějším cílem pro návštěvníky i místní obyvatele.

Naše cíle

Cíle Destinační společnosti Rokycansko, z.s.

  1. Udržitelný rozvoj turistiky: Vybudovat udržitelný turistický ruch, který chrání přírodní a kulturní dědictví regionu.
  2. Propagace regionu: Zvýšit povědomí o Rokycansku jako atraktivním turistickém cíli prostřednictvím marketingových kampaní a spolupráce s místními podnikateli.
  3. Podpora místní ekonomiky: Posílit ekonomiku regionu prostřednictvím spolupráce s místními podniky a farmáři.
  4. Ochrana dědictví: Aktivně chránit přírodní lokality a historické památky, včetně vzdělávání veřejnosti.
  5. Kvalitní turistické služby: Zajistit kvalitní nabídku služeb, jako jsou informační centra, ubytování a gastronomické možnosti.
  6. Zapojení komunity: Aktivně zapojit místní obyvatele do turistických projektů a rozvoje regionu.
  7. Zvýšení návštěvnosti: Otevřít region pro širší okruh turistů organizováním kulturních a sportovních událostí.
  8. Vzdělávání a osvěta: Realizace vzdělávacích programů zaměřených na místní historii a ekologii.

Tyto cíle podporují rozvoj Rokycanska jako vyhledávané destinace a péči o přírodní a kulturní bohatství oblasti.