Menu Zavřeno

Severozápadně od Zbiroha, v malebné oblasti Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko, se nachází jedinečná vyhlídka Čertova skála (nebo také Čertovka). Tato impozantní skála, vystupující do výšky bezmála 566 metrů, nabízí nádherné panoramatické výhledy do okolní krajiny. Při pečlivém pozorování můžete v lese poblíž skal objevit také kříž.

Čertova skála leží necelé 2 kilometry od zámku Zbiroh, proto je ideální spojit výstup na vyhlídku s prohlídkou historických interiérů zámku a jeho krásného parku. K vyhlídce vede červeně značená turistická trasa, kterou mohou využít jak pěší turisté, tak cyklisté.

Pro ty, kdo přijedou autem, je k dispozici parkování na náměstí ve Zbirohu nebo přímo u zámku (parkování je zpoplatněné). Pokud se nechcete vracet stejnou cestou, můžete pokračovat k rozcestníku a poté přejít na žlutou a následně zelenou trasu směrem k vrcholu Světovinu, odkud se dostanete zpět do Zbiroha kolem studánky Františkov.

Do Zbiroha jezdí také autobusová doprava, takže je snadné se sem dostat i bez vlastního vozidla.

Tento výlet k vyhlídce Čertova skála nabízí skvělou příležitost pro milovníky přírody a historie, kteří si chtějí užít úchvatné výhledy a fascinující známky minulosti v nádherném prostředí!

2 hod 30 minut

6,5 km

Pokročilý