Menu Zavřeno

Vodní hamr v Dobřívě

Objevte Vodní hamr v Dobřívě, jedinečnou technickou památku, která je jedním z mála zachovaných plně funkčních hamrů v Čechách. Tento historický objekt, který datuje svou činnost až do 14. století, nabízí fascinující pohled na tradiční výrobu železa.

Návštěvníci mohou sledovat zkušené kováře při práci, kteří vám rádi vysvětlí principy kovářství a fungování dobových strojů. Vodní hamr je unikátní nejen svou technologickou historií, ale také krásným okolím a atmosférou, která připomíná staré časy.

Pro ty, kteří chtějí zažít kovářské řemeslo na vlastní kůži, je k dispozici zrychlený kurz kování, kde si můžete vyzkoušet práci pod malým hamrem. Naučíte se základům kování a pod vedením odborníků si vyrobíte vlastní výrobek. Po úspěšném absolvování kurzu obdržíte výuční list se znakem Hamru a podpisy Mistrů kovářů, což je skvělá vzpomínka na tuto jedinečnou zkušenost.

Tento výlet je ideální volbou pro rodiny, školy a všechny, kteří se zajímají o techniku, historii a tradiční řemesla. Nezapomeňte si naplánovat prohlídku a zažijte atmosféru starobylého kovářství!

otevírací doba 1.4. - 31.10.
út - ne 9:00 - 17:00

60 min

www.zcm.cz