Menu Zavřeno

Kamenný kruh Hovězák nad Vranovicemi

Vrch Hovězák nad Vranovicemi má odedávna zvláštní atmosféru a je oblíbeným cílem procházek. Nápad vytvořit zde Kamenný kruh přišel na svět rychle a s opodstatněním, díky kontakte se spolkem druidů KRUH21. Tento spolek, známý svou láskou k přírodě a spiritualitě, se okamžitě začal podílet na realizaci projektu.

Po vybrání vhodných kamenů z lomu Těškov, které byly náročně převezeny na místo, začala skutečná práce. Druidé pečlivě vybírali umístění každého kamene, aby zajistili harmonii a vzájemnou komunikaci, čímž kruhu dodali energii. S pomocí techniky a šikovných místních kamarádů se podařilo usadit 19 kamenů přesně na místa určená druidy.

Kamenný kruh se skládá z osmi kamenů kolem meditačního sezení ve středu, které je ideálním místem pro relaxaci a načerpání energie. Druidé také postavili tři další kameny do tvaru trojúhelníku na vyšším pahorku, což zajišťuje další možnosti využití.

Z Hovězáku se naskýtá téměř kruhový výhled na dalekou krajinu, včetně panoramat jako Vladař, Dyleň, Přimda a Radyně. Tento místo s nejkrásnějším výhledem z našich kruhů nabízí malebnou scenérii, plnou suchomilné květeny, včetně vonících žlutých pryšků a modrých rozrazilů.

Kamenný kruh Hovězák je nejen aktivním místem pro meditaci a relaxaci, ale také symbolem spojení s přírodou a duchovním rozvojem.

45 minut

2 km

Začátečník