Menu Zavřeno

Víkendový přehled 4.-6.10. 2024

Víkend plný zážitků na Rokycansku

Říjen je tady a přináší s sebou pestrou nabídku kulturních a přírodních akcí na Rokycansku. Těšte se na zajímavý víkend nabitý událostmi, které nadchnou milovníky divadel, přírody i rodinné zábavy!

Pátek 4. října

Zámek Zbiroh vás zve na velmi oblíbené dětské prohlídky na téma strašidel, které budou probíhat po celý říjen. Tento zážitek je ideální pro rodiny, které chtějí začít víkend netradičně. Nezapomeňte si rezervovat místo předem na e-mailu pokladna@zbiroh.com nebo na telefonu 602 527 632.

V Evangelickém kostele v Rokycanech  se můžete těšit na dramatické představení “Bouře” v podání Divadla SUMUS Praha. Užívejte si večer plný emocí a hereckých výkonů.

Sobota 5. října

Lesy města Rokycany představí práci na nových retenčních nádržích a tůňkách, které chrání naši přírodu. Navštivte je a obdivujte, co vše je možné pro přírodu udělat.

Pro milovníky přírody jsou připraveny dvě trasy objevující studánky v polesí Žďár. Vyberte si mezi vycházkovou trasou nebo náročnější pro zdatné turisty. Sraz v 9:00 u Arboreta, s městem Rokycany a Lesy Rokycany s.r.o. Po túře se můžete těšit na společný táborák.  

Můžete se také zúčastnit houbařské vycházky s panem Oldřichem Jindřichem od 9:00 ve Zbirohu. Prozkoumejte lesy a objevujte různé druhy hub. 

Divadelní podzim v Mýtě nabízí nádhernou přehlídku divadel. Tento víkend vás Mýtské divadlo zve od 18:00 na komedii “Ani za Milion” v podání Viki projekt s.r.o Aš. Nenechte si ujít večer plný smíchu!

Zábavu slibuje také Drakiáda na louce Na Vrchách v Břasích od 14:00, kde si můžete s rodinou užít krásné odpoledne při pouštění draků.

Houbová stezka od Strašické pionýrské skupiny Trojlístek slíbí 12 úkolů a stanovišť pro každého, kdo chce prožít dobrodružství!

Neděle 6. října

V  Evangelickém kostele v Rokycanech můžete přivést děti na pohádku “Pohádka o třech prasátkách” v podání divadla KOLEM Praha. Ideální zábava pro nejmenší návštěvníky!

Ve Zbirohu se koná přesunuté představení, kde na vás čeká komedie s hereckými hvězdami Janem Čenským, Václavem Vydrou a dalšími. Nenechte si ujít tento večer plný humoru a talentovaných výkonů!

Užijte si víkend plný aktivit na Rokycansku a načerpejte inspiraci a radost ze setkání s přírodou i kulturou!