Menu Zavřeno
Rokycansko - Favicon

Objevte

Zvíkovec

Historie a tradice malebného městyse

Městys Zvíkovec se nachází v samém severním cípu okresu Rokycany u Berounky a je poslední obcí Plzeňského kraje. Historie sahá až do 13. století. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1229, kdy se připomínají bratři Vicemil, Vlček a Jindřich ze Zvíkovce. V průběhu staletí město zažilo několik významných historických událostí včetně husitských válek a období Třicetileté války, kdy bylo město těžce postiženo.

Zvíkovec se proslavil jako důležité místo pro těžbu železné rudy, což přispělo k jeho hospodářskému rozvoji. V 16. století přešlo město do rukou rodu Lobkoviců a později se stalo majetkem další šlechtické aristokracie. V roce 2008 byla obec Zvíkovec opět povýšena na městys.

Dnes se Zvíkovec pyšní svou historickou architekturou, včetně nově opraveného kostela Nanebevzetí Panny Marie a úchvatnou přírodou kolem Berounky v okolí.

Místní tradice a kulturní dědictví jsou pečlivě uchovávány a přitahují návštěvníky, kteří hledají klid a krásu venkovského života. Objevte kouzlo Zvíkovce a jeho bohatou historii!

Rokycansko - Favicon

Kam vyrazit

Stezka za černým diamantem

Vyhlídka Chlum – Na Plazu

Přírodní divadlo Hrádek

Kaplička svatého Vojtěcha

Kamenný kruh Hovězák nad Vranovicemi

Křišťálová studánka

Kde se
najíst

Objevte možnost gastronomie ve Zvíkovci. 

Pension B+L

Restaurace U Šesti Trampů

Hospůdka U Kozlerů

Hotel a Restaurace Na Statku

Kde se
ubytovat

Objevte možnost ubytování ve Zvíkovci. 

Pension LE & MY

Hotel a Restaurace Na Statku

Penzion Farma Dvorec

Hotel Berounka

Rokycansko - Favicon

Nejbližší
akce